U trendu

Policija našla novi sumnjivi predmet u Engleskoj

Policija za borbu protiv terorizma koja je ispitala sumnjivi paket pronadjen u londonskoj stanici podzemne železnice, pronašla je danas još jedan sumnjiv predmet u kući udaljenoj oko 300 kilometara od tog mesta.

Kako je saopšteno, pripadnici londonske policije pretraživali su kuću na adresi u mestu Njuton Ebot u jugozapadnoj Engleskoj, povezanu sa 19-ogodišnjim osumnjičenim koji je juče uhapšen zbog incidenta u podzemnoj železnici u Londonu.

Policija je izolovala kuću i evakuisala stanare sa ulice u kojoj se ona nalazi. Posle ispitivanja ustanovili su da sumnjivi predmet nije opasan. Nisu rekli o kakvom je predmetu reč.

Deo londonske podzemne železnice bio je zatvoren nekoliko sati u četvrtak kada je jedan putnik pronašao „sumnjivi predmet“, na jednom od vozova železnice.

Predmet je uništen u kontrolisanoj eksploziji i sada ga forenzičari ispituju.

Osumnjičeni je u pritvoru pod sumnjom da je „počinio, pripremao i podsticao teroristička dela“.

Policija je navela da ne tragaju ni za kim drugim u okviru istrage i da još razmatraju mogući motiv.

Britanija je podigla nivo od medjunarodnog terorizma na jak, što je drugi najviši nivo na skali od pet, i znači da postoji velika verovatnoća da se sprovede napad.

U julu 2005. godine četiri bombaša samoubice digli su se u vazduh u tri londonske stanice podzemne i u jednom autobusu i ubili 52 ljudi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.