U trendu

Policija: Nisu pronađeni dokazi o konkretnoj pretnji za strance u Istanbulu

ISTANBUL – Turska policija saopštila je da nisu pronađeni dokazi o konkretnoj pretnji za strane državljane u Turskoj nakon što je
uhapšeno 15 osumnjičenih pripadnika Islamske države, objavili su danas turski državni mediji.

Istanbulska policija je navela da je 15 osumnjičenih dobilo uputstva za napade na konzulate Švedske i Holandije, kao i na hrišćanske i jevrejske bogomolje u Istanbulu, javila je Anadolija.

Dok su veze osumnjičenih sa džihadističkom grupom potvrđene, nisu konstatovane konkretne pretnje prema strancima, istakla je policija.

Nemačka, Francuska, Holandija, Belgija i Švajcarska privremeno su ove sedmice zatvorile diplomatske misije u Turskoj, objašnjavajući to bezbednosnim
razlozima.

Francuska, Nemačka, Italija, SAD i druge zemlje izdale su prošle sedmice upozorenja svojim građanima o povećanom riziku od napada u Turskoj, posebno na diplomatske misije i crkve nakon spaljivanja Kurana na protestima u Švedskoj, Danskoj i Holandiji.

Turska je prekinula pregovore o ratifikovanju u turskom parlamentu zahteva Švedske i Finske za ulazak u NATO nakon protesta u Stokholmu u januaru tokom kojeg je spaljen Kuran.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar