U trendu

Posle Borela, Varheji, Bličik i Fajon stižu u Srbiju

BRISEL, 30. januara ( Tanjug) – Srbija će sledeće sedmice direktno od komesara Olivera Varhejija dobiti „sveže vesti“ o tome kako EU planira da nastavi sa proširenjem, najavio je izvestilac Evropskog parlementa za Srbiju Vladimir Bilčik.

Bilčik je rekao da će u okviru delegacije Evropskog parlamenta zajedno sa komesarom za proširenje Vrahejijem doputovati u Srbiju.

Ova poseta se očekuje 6 i 7. februara, dan nakon predstavljanja nove metodologije politike pristupanja u Briselu.

„Nadam se da ćemo moći da pošaljemo važnu i jasnu poruku naše opredeljenosti proširenju i donesemo vesti o metodologiji koju treba da objavi Evropska komisija“, kaže Bilčik.

Izvestilac za Srbiju kaže da će drugi deo posete Beogradu posvetiti sagledavanju rezultata međupartijskog dijaloga o poboljšanju izbornih uslova u Srbiji.

„Želim da saslušam sve strane i da vidim kako se primenjuje dogovoreno u prvoj fazi međupartijskog dijaloga. Hoću da čujem o promenama u uslovima za parlamentarne izbore koji se očekuju na proleće“, kaže Bilčik.

Prethodno je i šefica Delegacije Evropskog parlamenta za Srbiju Tanja Fajon najvila da će zajedno sa komesarom Varhejijem posetiti Srbiju krajem sledeće nedelje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.