U trendu

Posle CNN, Tramp optužio i NBC njuz za „lažne vesti“

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp optužio je NBC njuz za lažne vesti, prenosi američki portal „Politiko“.

„Pristrasni NBC njuz naveo je da najave da će kompanije poput “Forda“, “Dženeral motorsa“, “Lokida“ otvarati nova radna mesta u SAD nemaju nikakve veze sa Trampom, što su lažne vesti“, naveo je Tramp na Tviteru, prenosi američki portal.

On je dodao da treba pitati direktore tih kompanija za činjenice.

„Kompanije su se vratile zbog mene“, rekao je Tramp.

Tako je odgovorio na priču NBC njuza „Kompanije recikliraju stare vesti kako bi izbegle pojavljivanje u Trampovim tvitovima“, u kojoj se navodi da su neke kompanije, željne da se priklone Trampu ili iz straha da bi mogle da postanu tema njegovog sledećeg “tvita““, „prepakovale stare planove kao najave novih poslova“.

„Nije čudo da je emisija “Tudej šou“ na pristrasnoj NBC tako slabo gledana u odnosu na ranije. Manjak kredibiliteta“, dodao je Tramp na Tviteru.

Tramp je tokom predizborne kampanje imao puno ekonomskih obećanja, navodeći da će ponovo izgraditi američku bazu proizvodnje i kazniti porezom od 35 odsto kompanije koje sele proizvodnju u druge zemlje, piše „Politiko“.

Otkako je pobedio na predsedničkim izborima u novembru prošle godine, Tramp je više puta pozdravljao kompanije kao što su „Ford“ i „Fijat Krajsler“ zbog najava o novim investicijama u Mičigenu i Ohaju.

On je takođe napao „Dženeral motors“ i „Tojotu“ zbog proizvodnje u Meksiku, mada su obe kompanije osporile njegove navode.

„Politiko“ navodi da NBC njuz nije bio dostupan za komentar.

Tramp je prošle nedelje, tokom prve konferencije za medije, ušao u žestoku raspravu s novinarom CNN-a Džimom Akostom, kada je i CNN optužio da „širi lažne vesti“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar