U trendu

Poziv srpskim predstavnicima da se vrate u institucije BiH

SARAJEVO – Dragan Čović, predsedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i lider HDZ BiH, izjavio je da će u obraćanju na posebnoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske u Banjaluci pozvati srpske predstavnike da se vrate u institucije države, jer, kako kaže, tamo mogu najbolje da štite svoje interese.

“Poslaću vrlo jasnu poruku kako vidim naše odnose i probleme, šta su uzroci tih problema i kako vidim rešenje. Moramo raditi, razgovarati, tražiti rešenja i mirnim putom rešavati sve probleme u BiH. Moramo čuvati Ustav BiH i atak na Ustav od bilo koga mora biti jasno prepoznat. Nemamo alternative za rad u našim institucijama. Zato sam i došao u Banjaluku, u Narodnu skupštinu RS, da bih pokazao poštovanje prema toj instituciji, kao što idem i na sličan način govorim i u opštine, gradove, županije“, rekao je Čović i dodao:

„Na kraju ću ih pozvati da se vrate u institucije BiH, jer najbolje će se i njihovi interesi štititi ako dođu u Parlamentarnu skupštinu i Savet ministara BiH i uključe se u njihov rad, bez obzira što su bili razlozi za izlazak iz njih”, izjavio je Čović za Fenu.

Čović je istakao da razgovor nema alternativu i da, kako je naveo, „moramo učiniti sve da mirnim putom rešavamo probleme u BiH“.

Rekao je da će u NSRS istupiti kao predsedavajući Doma naroda PS BiH, ali i kao predsednik HDZ-a i HNS-a, jer želi da i oni Hrvati koji žive u RS budu predstavljeni njegovim glasom koji će se boriti i za njihovo mesto unutar RS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.