U trendu

Premijer: Temeljni ugovor glavni razlog za nepoverenje vlade

PODGORICA – Crnogorski premijer Dritan Abazović poručio je na današnjoj sednici parlamenta, na kojoj bi trebalo da se glasa o (ne)poverenju njegove vlade, da evropske integracije Crne Gore nemaju nikakve veze sa zahtevom o nepoverenju, već je razlog potpisani Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, što, kako je rekao, šef poslaničkog kluba DPS Daijel Živković nije smeo ni da pomene u svom izlaganju.

„Niste podneli inicijativu zbog neuspeha vlade, već zbog potpisivanja Temljenog ugovora, all to niste smeli da pomenete imenom ovde“, rekao je Abazović.

Da ste, kazao je, podneli inicijativu nakon neizglasavanja Sudskog saveta mi bismo se pridružili tome.

„Vi ste sat vremena nakon potpisivanja Temeljnog ugovora rekli da ćete formirati novu većinu u parlamentu koja će poništiti taj ugovor“, rekao je premijer.

Obraćajući se poslanicima DPS, Abazović je rekao da su o potpisivanju Temeljnog ugovora govorili da je izdaja nacionalnih interesa i zločin i da zato podnosite inicijativu za izglasavanja nepoverenja vlade.

Abazović je rekao da je DPS dizanjem halabuke oko Temeljnog ugovora uneli konfuziju u domaću i međunarodnu javnost i umesto da fokus bude na problemima, prebacili ste ga, kazao je, na to da li vlada ima ili nema poverenje.

„Danas to niste smeli da pomenete, ugasili ste vaše medije po pitanju Temeljnog ugovora nakon histerije koju ste izneli u odnosu na vernike te verske zajednice, najavljivali ste preko plaćenih analitičara da će u CG, ako se potpiše Temeljni ugovor, nastati građanski rat i sada treba pred licem međunarodne i domaće javnosti da kažete da se to nije desilo. Najavljivali ste kataklizmu….“, rekao je Abazović.

On je poto govorio o rezultatima postignutim tokom 100 dana rada vlade.

Sednica parlamenta je, inače, počela sa gotovo jednočasovnim kašnjenjem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.