U trendu

Privrednici iz SRB ostaju na sajmu, nema štete na štandovima

TIRANA – Delegacija srpskih privrednika koja učestvuje na Sajmu privrede u Tirani, uprkos zemljotresima u Albaniji, nastavili je jutros sa svojim aktivnostima nakon što su obišli štandove i utvrdili da nema veće materijalne štete.

„Na sajmu smo, deo privrednika se danas vratio za Srbiju, kao što je ranije bilo planirano, a ostali nastavljaju sa izlaganjem i unapred dogovorenim sastancima“, rekla je Tanjugu Zorica Popović iz firme „Motoplast“.

Opisuje da na štandovima srpskih izlagača nema veće štete, a da se sutra oko 60 naših izlagača vraća po planu za Srbiju.

Trenutno je, navodi, situacija u Tirani uobičajena, a posetioci Sajma privrede obilaze štandove.

Opisuje da je noć provela u hotelu u centru Tirane, u sobi koja se nalazi na 15. spratu i da ju je probudila jačina zemljotresa.

„Sve se treslo, ne moguće je da se ne probudite. Međutim, ja sam ostala u sobi“, opsuje prethodnu noć srpska privrednica.

Kaže da je dug put od 15. sprata do predvorja hotela, smatra da je ipak najsigurnije u situacijama zemljotresa ostati u sobi, posebno kada su u pitanju objekti poput hotela sa 22 sprata u kojem je i ona boravila.

Niko od stotinak predstavnika kompanija izlagača iz naše zemlje, koji borave na Sajmu privrede u Tirani, nije povređen u zemljotresu koji je pogodio tu zemlju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar