U trendu

Protesti u SAD i Britaniji: „Sklonite krvave ruke od Sirije“ (foto, video)

Ljudi u nekoliko gradova Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije priključili su se antiimperijalističkim i antiratnim protestima, na kojima su zahtevali da se SAD sa saveznicima povuku iz Sirije.

Dan posle napada SAD, Velike Britanije i Francuske na navodna postrojenja za hemijsko oružje u Siriji, antiratni demonstranti okupili su se na Junion skveru u Njujorku kako bi pozvali svet da „brani Siriju i pobedi američki imperijalizam“.

Na plakatima koje su nosili pisalo je: „SAD — napolje iz Sirije i sa Bliskog istoka“, „Bez rata u Siriji“ i „SAD/NATO — sklonite krvave ruke sa Sirije“.

https://twitter.com/slezzapezza/status/985239029175279617

Demonstrantkinja Eva Sahana rekla je za iransku televiziju da SAD i njihovi saveznici nemaju pravo da bombarduju Siriju jer nema dokaza da je Asad koristio hemijsko oružje.

​Demonstranti ispred Bele kuće u Vašingtonu nosili su transparent sa natpisom „Stop rasizmu i ratnoj mašineriji kod kuće i u inostranstvu“.

Protesti su održani i u Los Anđelesu, Filadelfiji, Portlandu, Sakramentu i mnogim drugim američkim gradovima.

​Veći broj aktivista očekuje se sledeće sedmice u Njujorku, Las Vegasu i drugim američkim gradovima, a aktivisti pozivaju ljude na proteste preko društvenih mreža.

I u Velikoj Britaniji organizovani su antiratni i antirasistički protesti u Londonu, Liverpulu, Mančesteru, Kardifu i drugim gradovima.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.