U trendu

Put Borisa Dzonsona u Avganistan koštao najmanje 20.000 fun

LONDON – Put bivšeg šefa diplomatije Velike Britanije Borisa Dzonsona u Avganistan, na dan glasanja o proširenju londonskog aerodroma Hitrou, koštao je najmanje 20.000 funti, piše portal Politiko.

Dzonson je zbog puta u Avganistan propustio presudno glasanje u britanskom parlamentu, kada su poslanici podržali proširenje aerodroma.

Poznato je da se bivši ministar spoljnih poslova protivio izgradnji treće piste, na sav glas govoreći da će leći ispred buldožera kako bi sprečio radove.

Kritičari su ga optužili da je u poslednjem momentu otputovao u Avganistan kako ne bi morao da podnese ostavku. Navodno je u Kabulu ostao samo devet sati.

Dokumentacija koja je dobijena na osnovu zahteva za slobodan pristup informacijama pokazala je da su troškovi puta za tri osobe koje su pratile Dzonsona u Avganistan iznosili 19.366 funti.

Ministarstvo spoljnih poslova odbilo je da otkrije troškove Dzonsonovog leta, navodeći da će to biti učinjeno “u dogledno vreme”, a nisu želeli da obelodane ni koliko unapred je planirana poseta.

Dzonson je 9. jula podneo ostavku zbog neslaganja u britanskoj vladi o Bregzitu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.