Putin o pandemiji: Neki su očekivali da će Rusija propasti

MOSKVA – Potpuna pobeda nad pandemijom kovida može se postići samo udruživanjem napora, što uključuje saradnju država, zjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

„Samo udruživanjem napora na međunarodnoj sceni možemo postići konačni rezultat i konačnu pobedu nad kovidom“, rekao je šef države na sastanku sa učesnicima ruske akcije uzajamne pomoći „Mi smo zajedno“.

On je naveo da uprkos činjenici da epidemija virusa korona u Rusiji jenjava i dalje postoji mnogo izazova koji su, kako kaže, opasne prirode.

Zbog toga je poručio da su rad i podrška dobrovoljaca i dalje potrebni, te očekuje da volonteri nastave rad, prenosi Sputnjik.

Ruski lider je primetio da su neki očekivali da Rusija doživi neuspeh u borbi protiv pandemije.

„Neki su očekivali da ćemo potonuti, da tako kažemo, ili čak propasti“,kazao je ruski predsednik, te naglasio sda je rezultat postignut zahvaljjujući lekarima, državi i dobrovoljcima.

„Pogledajte: sada se morbiditet neprestano smanjuje – to je rezultat složenih napora i države i volonterskog pokreta, stručnjaka, lekara, medicinara, dadilja, medicinskih sestara, timova hitne pomoći i same države. Sve ovo zajedno daje određeni očekivani rezultat“, konstatovao je Putin i izrazio zahvalnost svima koji su učestvovali u borbi protiv pandemije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.