U trendu

Rat lažnim vestima: Bjelogrlić ruski vojnik koji spaljuje ukrajinska sela (foto)

Dragan Bjelogrlić poslednji je u nizu srpskih glumaca koji je na društvenim mrežama osvanuo kao vojnik jedne od zaraćenih strana u aktuelnom ratu u Ukrajini. Za razliku od svojih kolega koji su uglavnom predstavljani kao ukrajinski vojnici i heroji odbrane, Bjela je ruski vojnik koji gleda kao ukrajinsko selo gori dok sa kolegom pije pivo.

Na Tviteru se pojavila fotografija na kojoj se vide dvojica vojnika u uniformi. Jedan od njih pije pivo, dok u pozadini gori selo. Autor objave na Tviteru uz pomenutu fotografiju navodi: „Ruski okupatorski vojnici piju pivo nakon što su spalili selo. Evropska civilizacija nestaje u plamenu“.

Autor objave na Tviteru ili nije znao ili je namerno zanemario činjenicu da je reč o kadru uz kultnog srpskog filma „Lepa sela, lepo gore“.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova objavilo je pomenutu fotografiju uz pojašnjenje o čemu se zapravo radi i da nije reč o ruskim vojnicima, već o kadru iz filma.

Ovaj primeri nije prvi, a verovatno ni poslednji slučaj, da se srpski glumici predstavljaju kao vojnici ili strani plaćenici na ratištima. Prethodnih dana, Nenad Okanović postao je vojnik iz Harkova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.