Rijad ne može da zataška zločin koji je počinio

Foto: Beta

Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je danas da Saudijska Arabija ne može da zataška zločin koji je počinila pogubljenjem šiitskog imama Nirma Bakera el Nimra i prekidom diplomatskih odnosa s Iranom.

„Saudijska vlada je preduzela neobičnu meru prekidom diplomatskih odnosa kako bi zataškala zločin pogubljenja šiitskog imama“, rekao je iranski predsednik i dodao da se na kritike „ne odgovara odsecanjem glava“.

Rohani je reagovao i na vest iz Kuvajta koji je danas opozvao svog ambasadora iz Teherana posle napada na saudijska diplomatska predstavništva u Iranu.

Pogubljenje šiitskog sveštenika Nimra Bakera el Nimra, oštrog kritičara saudijskih vlasti u subotu u Saudijskoj Arabiji, izazvalo je proteste u Teheranu gde je gadjana saudijska ambasada. Saudijska Arabija je posle toga odlučila da prekine diplomatske odnose s Iranom.

Posle Saudijske Arabije diplomatske odnose s Iranom su prekinuli i Bahrein i Sudan, dok su Ujedinjeni Arapski Emirati povukli svog ambasadora u Iranu i sveli diplomatske odnose s tom zemljom na minimum.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar