U trendu

Rim protiv sastanka privrednika sa Putinom, Kremlj poriče

RIM/MOSKVA – Vlada Italije zatražila je od domaćih kompanija da ne održe planirani današnji sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom koji ima za cilj jačanje poslovnih veza između dve zemlje, izjavio je neimenovani zvaničnik iz vlade u Rimu, a javlja agencija Rojters.

Na takvu izjavu je, međutim, odmah reagovao portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov koji je rekao da nema zvaničnog saopštenja italijanske vlade o navodnim preporukama privrednicima da ne učestvuju na današnjem sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, prenosi ruska agencija TAS S.

„Novinske priče danas ne vrede mnogo, a italijanska vlada nije dala nikakva zvanična saopštenja o tom pitanju“, izjavio je Peskov.

Ranije su američki „Blumberg“ i italijanski list „Republika“ objavili da se italijanska vlada navodno obratila Italijansko-ruskoj privrednoj komori preporučivši joj da ne održava sastanak, a preduzetnicima da ne učestvuju u tome.

Prema rečima Peskova, sastanku ruskog predsednika Vladimira Putina sa italijanskim preduzećima prisustvovaće 16 predstavnika vodećih italijanskih kompanija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.