U trendu

Roskomnadzor zahteva od Fejsbuka da se odblokira nalog

MOSKVA – Ruski državni regulator u sektoru komunikacija Roskomnadzor zahteva od američke kompanije Meta da odmah odblokira zvaničan Fejsbuk nalog ruske delegacije na pregovorima o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja u Beču.

„Roskomnadzor je 16. januara poslao pismo američkoj kompaniji Meta Platforms, koja je vlasnik društvene mreže Fejsbuk, u kojem zahteva ukidanje svih ograničenja zvanicnog naloga ruske delegacije za pregovore o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja u Beču,“ navodi se u saopštenju ovog tela i dodaje da je neophodno da se daju razlozi za ovakav postupak Fejsbuka, prenosi agencija TAS S.

Konstantin Gavrilov koji predvodi delegaciju Rusije izjavio je ranije danas da je Fejsbuk blokirao zvanični nalog ruske delegacije na pregovorima o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja u Beču.

„Fejsbuk je u petak blokirao nalog delegacije, navodeći kao razlog zabranjen sadržaj“, rekao je on za TAS S, dodajući da je delegacija samo ripostovala izjave ruskih lidera i ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Prema rečima Gavrilova, ruska delegacija planira da pokrene pitanje o tom problemu unutar struktura OEBS-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.