U trendu

RT Francuska biće ugašena zbog blokade računa, saopštila glavna urednica

PARIZ – Francuski ogranak ruske državne televizije RT – RT Francuska, biće ugašen jer su računi televizije blokirani, objavila je danas glavna urednica Ksenija Fedorova na Tviteru.
„Računi TV kanala su zamrznuti na zahtev Generalnog direktorata za trezor AFT pri francuskom Ministarstvu ekonomije i finansija“, napisala je Fedorova, preneo je TAŠ.

Zamrznuti su bankovni računi televizije RT Francuska, francuskog ogranka ruske televizije RT koja je suspendovana u EU, saopštili su danas sindikati te televizije.
Mediji su preneli da je imovina televizije zamrznuta u okviru primene najnovijih sankcija EU prema Rusiji, koje su usvojene u decembru, a ne na inicijativu francuske države.

Ruskim medijima Sputnjik i RT zabranjeno je emitovanje u EU od 2. marta prošle godine pod optužbom da šire dezinformacije o sukobu u Ukrajini, a program televizije je mogao da se vidi, uprkos zabrani, preko virtuelne privatne mreže (VPN), servisa koji omogućava da se koristi mreža uz zaobilaženje blokade, navodi TAŠ.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar