U trendu

Rusija: Tviter da vrati pristup ruskoj objavi o Buči

MOSKVA – Moskva zahteva od društvene mreže Tviter da momentalno obnovi pristup objavi na zvaničnom sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije na engleskom jeziku, koja sadrži teze o provokaciji u ukrajinskoj Buči, saopštilo je u utorak rusko ministarstvo.

„Zahtevamo od američke društvene mreže da istog trena vrati pristup navedenoj objavi. Nephodno je eliminisati ubuduće pristrasan pristup moderaciji sadržaja na njenim resursima. U suprotnom, Tviteru će biti dodeljen epitet saučesnika u zločinima kijevskog režima“, navodi se u saopštenju ruskog MSP, prenosi Sputnjik.

Ministarstvo je saopštilo da je Tviter juče „pribegao otvorenom činu cenzure, skrivajući iza obaveštenja o „kršenju pravila platforme“ materijal na zvaničnom nalogu ruskog Ministarstva spoljnih poslova na engleskom jeziku, gde su objavljene glavne teze saopštenja Ministarstva odbrane Rusije o provokaciji u ukrajinskom gradu Buča, kao i link za ceo tekst“.

Materijal je, kako navodi ministarstvo, obeležen kao „uvredljiv“, a njegovo objavljivanje među korisnicima servisa maksimalno otežano.

Takvo ograničenje se primenjuje na verifikovani nalog Ministarstva prvi put od njegovog nastanka 2011. godine, dodaje rusko Ministarstvo spoljnih poslova, navodi Sputnjik.

Ukrajinske vlasti saopštile su u ponedeljak da istražuju moguće zločine ruskih snaga nakon što su, kako tvrde, pronašle stotine tela razbacene po gradovima, uključujući Buču, a nakon povlačenja ruskih snaga iz te oblasti.

Fotografije i video materijali koje je objavio kijevski režim, a koji navodno svedoče o zločinima ruske vojske u gradu Buča kod Kijeva, još su jedna provokacija, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.