U trendu

Rusija zatvorila vazdušni prostor za baltičke i slovenačke kompanije

Rusija je objavila danas da zatvara vazdušni prostor za kompanije registrovane u Letoniji, Litvaniji i Estoniji i Sloveniji, ili povezane sa tim zemljama kao odgovor na slične mere koje su one preduzele prema Moskvi posle početka invazije na Ukrajinu.

Zabrana se odnosi i na tranzitne letove tih kompanija u Rusiji, navodi se u saopštenju ruske agencije za civilnu avijaciju Rosaviacija.

Agencija je navela da će ruske kompanije nastaviti da lete do enklave Kalinjingrada preko medjunarodnih voda u Baltičkom moru, zaobilazeći Litvaniju.

Rusija je juče već zatvorila vazdušni prostor za avione koji imaju veze sa Bugarskom, Poljskom i Češkom, posle slične odluke tih zemalja prema ruskim kompanijama.

Nemačka će takodje zatvoriti svoj vazdušni prostor za ruske avione posle invazije na Ukrajinu, rekao je juče portparol nemačkog ministarstva saobraćaja.

Takodje, Ostrijan erlajns (Austrian Airlines) austrijska nacionalna aviokompanija objavila je sinoć da otkazuje letove ka Rusiji i da će izbegavati ruski vazdušni prostor najmanje narednih sedam dana. Kompanija je navela da je donela tu odluku zbog „razvoja situacije vezane za propise“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar