U trendu

Sergej Lavrov: Ukrajina i Zapad da razminiraju crnomorske luke

„Napori Turske i generalnog sekretara UN Antonija Gutereša da reše ukrajinski problem žita davno bi doneli rezultate da nije bilo destruktivne pozicije Kijeva“, ocenio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na konferenciji za novinare posle razgovora sa svojim iranskim kolegom Hoseinom Amirom Abdolahijanom, prenosi TAS S.

„Napori koje sada ulažu i Turska i generalni sekretar UN, generalno bi odavno bili uspešni da su Ukrajina i njeni Zapadni gospodari rešili problem čišćenja crnomorskih luka od mina“, istakao je on, prenosi TAS S.

Vratiti prvobitnu verziju sporazuma sa Iranom

„Rusija će nastojati da obezbedi da Zajednički sveobuhvatni plan akcije za JCPOA – sporazum o iranskom nuklearnom programu, bude vraćen na prvobitnu verziju, da bude u onom obliku koji je odobrio Savet bezbednosti UN 2015“, saopštio je danas Lavrov.

„Zalagaćemo se da JCPOA bude vraćen isključivo u prvobitnu konfiguraciju, kako je to odobreno 2015. godine rezolucijom Saveta bezbednosti UN, bez izuzetaka, bez ikakvih dodataka. I da sve ove nezakonite antiiranske sankcije, koje su u suprotnosti sa JCPOA budu ukinute. Nadamo se da će Vašington napraviti racionalan izbor, iako ne možemo biti potpuno sigurni da će se to dogoditi“, naveo je Lavrov posle razgovora sa iranskim ministrom spoljnih poslova Hoseinom Amirom Abdolahijanom, prenose RIA Novosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar