Serija ubistava u Napulju podstiče strah od mafije

Napulj je u strahu od novog kruga mafijaških osveta posle serije od šest ubistava izmedju četvrtka i subote, prenela je danas italijanska štampa.

Juče u zoru je muškarac (29) izrešetan u kafiću pored obale.

Par sati kasnije čovek (44) i njegov nećak (23) su ubijeni rafalom iz automatskog oružja dok su se na prometnoj ulici u predgradju Napulja vozili na motoru.

Preduzetnik (72) je u četvrtak pronadjen mrtav u automobilu tela izbušenog mecima dok su čovek (50) i njegov sin (30) ubijeni pred desetak svedoka ispred prodavnice duvana.

Mediji nazivaju situaciju „pravim pokoljem“ koji se poklapa sa načinom delovanja napolitanske mafije Kamora, i navode da tolika učestalost likvidacija nije vidjena od 2004.

Istraga još uvek nije otkrila vezu izmedju ubistava iako su sve žrtve bile povezane sa raznim klanovima Kamore, a u slučaju čoveka ubijenog u kafiću ubistvo se objašnjava tučom od prethodnog dana.

Gradonačelnik Luidji de Madjistris je osudio nedostatak volje države da pomogne Napulju u borbi protiv mafije.

„Oružje ne uzimaju gradonačelnici i sveštenici nego policija koja u Napulju radi dobro i mnogo se žrtvuje“, rekao je on i dodao da od vlade obećana pomoć nikada nije stigla.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike