najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Severna Koreja pozvala SAD da je priznaju kao nuklearnu silu

Severna Koreja, koja je u petak izvela svoju petu nuklearnu probu, zatražila je od Sjedinjenih Američkih Država (SAD) da je priznaju kao „državu koja poseduje nuklearno oružje“.

„(Predsednik SAD Barak) Obama čini sve što može da Severnoj Koreji negira strateški status države koja poseduje nuklearno oružje, ali to je isto toliko glupo koliko i pokušaj da se dlanom pomrači Sunce“, rekao je portparol severnokorejskog Ministarstva spoljnih poslova, a prenela državna agencija KCNA.

Portparol Ministarstva takodje je u saopštenju branio najnoviju nuklearnu probu, koja je izvedena svega osam meseci nakon prethodne i koju je jednoglasno osudila medjunarodna zajednica.

On je naveo da je proba bila „neophodan odgovor“ na nuklearnu pretnju SAD i dodao da će Pjongjang raditi na „kvantitativnom i kvalitativnom“ razvoju svog nuklearnog potencijala.

Savet bezbednosti UN uveo je posle prve nuklearne probe 2006. godine sankcije Severnoj Koreji, što nije sprečilo tu zemlju da izvede četiri nove probe i da u poslednje vreme ispali više balističkih projektila.

(Beta)

1 komentar
  1. Ljuba Milosevic

    U sveukupnoj farsi oko niklearnih proba, ja postavljam pitanje uz komentar: Kada je Amerika izvodila nuklearne probe po celom svetu, niko nije ni prstom mrdnuo da to osudi., Kada je Francuska izvela nekoliko zastrasujucih nuklearnih „proba“ u Tihom okeanu, pa izazvali cunami od koga je stradalo mnogo ljudi (na hiljade), niko u svetu nije ni prstom mrdnuo…. a sta se ovo desava, da li je Treci svetski rat (ne daj boze nuklearni) na pomolu?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike