U trendu

Severoistok SAD na udaru snežne oluje

BOSTON – Oluja sa udarima vetra blizu uraganske snage praćena obilnim snežnim padavinama zahvatila je danas severoistok SAD i izazivala poplave u priobalnim područjima.

Žitelji tog dela SAD se suočavaju sa rasprostranjenim nestankom struje, a meteorolozi upozoravaju da će se vremenski uslovi pogoršati i najavljuju da će posle oluje uslediti period sa veoma niskim temperaturama i hladnoćom, prenosi AP.

Na udaru ledenog talasa su se našli i gradovi na severoistoku Amerike u 10 saveznih država, među kojima su Filadelfija, Njujork i Boston.

Do podneva je palo više od 45 centimetara snega na delove obale Nju Džersija i istočnog Long Ajlenda, a u Bostonu se očekuje više od 61 centimetar snega i udari vetra do 113 kilometara na nekoliko mesta u Masačusetsu, uključujući ostrvo Nantuket i Provinstaun na vrhu Kejp Koda.

Danas je otkazana većina letova sa i na aerodrome u Njujorku, Bostonu i Filadelfiji, tj. više od 4.500 letova širom SAD, javlja portal „Flajtaver“.

Američka brza železnica Amtrak je otkazala sve vožnje super brzog voza Asela koji saobraća između Bostona, preko Njujorka do Vašingtona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar