U trendu

Si Đinping čestitao Vučiću pobedu na izborima

PEKING – Predsednik Kine Si Đinping čestitao je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima i izrazio spremnost za produbljivanje saradnje s predsednikom Srbije u različitim oblastima, u korist oba naroda.

Si je istakao da je poslednjih godina sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije održalo snažan trend razvoja i da je međusobno političko poverenje između dve zemlje čvrsto, a praktična saradnja postigla plodne rezultate.

Dve strane se pridržavaju uzajamnog poštovanja i jednakosti i rade zajedno na izgradnji zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovečanstvo, i daju pozitivni doprinos promociji međunarodne pravičnosti, istakao je on, prenosi Međunarodni kineski radio (CRI).

„Uvek sa velikom pažnjom pratim razvoj kinesko-srpskih odnosa i uspostavljanje dobrog radnog odnosa i prijateljstva sa predsednikom Vučićem. Voljan sam da zajedno pojačamo stratešku komunikaciju, da unapredimo međusobno političko poverenje i da produbimo saradnju u različitim oblastima, u korist oba naroda“, rekao je Si.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar