U trendu

Simor Herš: Bajden bi mogao biti najgluplji predsednik od II svetskog rata

VAŠINGTON – Američki istraživački novinar i dobitnik Pulicerove nagrade Simor Herš ponovio je svoje tvrdnje da je predsednik SAD Džozef Bajden naredio da se digne u vazduh gasovod Severni tok, ocenivši da je time postupio na „glup način“, preneo je TAŠ.

„Definitivno, Bajden bi mogao da ostane jedan od najglupljih predsednika od Drugog svetskog rata“, rekao je Herš u intervjuu za nemački „Tihis ajnblik“, ukazujući da američki predsednik nije mudro postupio kada je naredio da se digne u vazduh gasovod koji snabdeva zemlje saveznice, stvarajući probleme i Nemačkoj
Herš je izazvao svetsku medijsku pažnju člankom objavljenim 8. februara, u kojem tvrdi da su eksploziv ispod ruskih gasovoda Severni tok 1 i 2 postavili ronioci američke mornarice uz pomoć norveških stručnjaka dok su se na Baltiku održavale vojne vezbe NATO-a prošlog juna, da bi ga zatim Norvežani aktivirali u septembru.

Herš se u svojim tvrdnjama pozivao na neimenovani izvor koji je rekao da je američki predsednik lično odobrio tu operaciju nakon devet meseci razgovora sa zvaničnicima administracije zaduženim za pitanja bezbednosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar