U trendu

Simor Herš: Bajden bi mogao biti najgluplji predsednik od II svetskog rata

VAÅ INGTON – Američki istraÅŸivački novinar i dobitnik Pulicerove nagrade Simor HerÅ¡ ponovio je svoje tvrdnje da je predsednik SAD DÅŸozef Bajden naredio da se digne u vazduh gasovod Severni tok, ocenivÅ¡i da je time postupio na „glup način“, preneo je TAÅ .

„Definitivno, Bajden bi mogao da ostane jedan od najglupljih predsednika od Drugog svetskog rata“, rekao je HerÅ¡ u intervjuu za nemački „Tihis ajnblik“, ukazujući da američki predsednik nije mudro postupio kada je naredio da se digne u vazduh gasovod koji snabdeva zemlje saveznice, stvarajući probleme i Nemačkoj
Herš je izazvao svetsku medijsku paşnju člankom objavljenim 8. februara, u kojem tvrdi da su eksploziv ispod ruskih gasovoda Severni tok 1 i 2 postavili ronioci američke mornarice uz pomoć norveških stručnjaka dok su se na Baltiku odrşavale vojne vezbe NATO-a prošlog juna, da bi ga zatim Norveşani aktivirali u septembru.

Herš se u svojim tvrdnjama pozivao na neimenovani izvor koji je rekao da je američki predsednik lično odobrio tu operaciju nakon devet meseci razgovora sa zvaničnicima administracije zaduşenim za pitanja bezbednosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.