U trendu

Sirija obećava: Oslobodićemo zemlju milom ili silom

Sirijske vlasti, komentarišući sporazum o stvaranju demilitarizovane zone u provinciji Idlib, saopštile su da nameravaju da oslobode od militanata čitavu teritoriju zemlje ili silom ili zaključivanjem primirja.

„Sirija pozdravlja svaki sporazum koji može da zaustavi krvoproliće u Sirije i vrati mir i bezbednost na zemlji koja je stradala od terorizma i naglašava da nastavlja borbu protiv terorizma do oslobađanja poslednjeg pedlja zemlje ili vojnom operacijom ili zaključivanjem primirja po područjima“, rekao je za agenciju SANA neimenovani izvor u Ministarstvu inostranih poslova Sirije.

Neimenovani izvor je naglasio da je ovaj sporazum zaključen u okviru „astanskog formata“ i pomaže očuvanju suvereniteta Sirije.

U ponedeljak su se predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, na sastanku u Sočiju dogovorili da će se u Idlibu do 15. oktobra formirati demilitarizovana zona od 15-20 kilometara duž kontakt-linije između oružane opozicije i sirijskih trupa, koju će kontrolisati ruska i turska vojska.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar