U trendu

Spajić o odluci DIK: Ako ne možete da pobedite, diskvalifikujte

PODGORICA – Lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić izjavioje sinoć, reagujući na odluku Države izborne komisije (DIK) Crne Gore da ne usvoji njegovu kandidaturu za predsedničke izbore, da je „ozvaničena saradnja lidera jedinstvenog DPS protiv svih slobodnih građana Crne Gore“.

„Kao što smo ukazivali prethodnih dana, ozvaničena je saradnja lidera jedinstvenog DPS protiv svih slobodnih građana Crne Gore. Ako ne možete pobediti, diskvalifikujte“, napisao je Spajić na Tviteru, prenosi RTCG.

Državna izborna komisija Crne Gore nije usvojila predlog da se usvoji kandidatura lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića za predsednika Crne Gore.

DIK-u je sinoć iz Srbije stigla dokumentacija da je lider Evrope sad 15. februara ođavio prebivalište u toj državi, a da je dan ranije podneo zahtev za ođavu srpskog državljanstva.

Prema Ustavu Crne Gore i Zakonu o izboru predsednika, na najvišu funkciju može biti biran samo crnogorski državljanin koji ima prebivalište u Crnoj Gori najmanje 10 od poslednjih 15 godina.

Pojedini mediji objavili su krajem 2021. godine da je Spajić u aprilu te godine uz crnogorsko, imao i srpsko državljanstvo i da je imao „dvojno prebivalište“, u Beogradu i u Podgorici.

Predsednički izbori u Crnoj Gori zakazani su za 19. mart.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.