najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Špijunka poreklom iz Rusije uzburkala IS

Takozvana Islamska država raspisala je poternicu za bivšom ženom jednog od svojih pristalica, za koju se ispostavilo da je špijunka.

Izvor u iračkom gradu Mosulu rekao je za Sputnjik da su militanti IS raspisali poternicu za izvesnom Umom Hafsom, koja se infiltrirala u redove te organizacije i koja je odavala informacije irackim obaveštajnim službama.

Izvor kaže da je takozvana Um Hafsa poreklom iz Rusije, ali njeno pravo ime nije poznato, kao što nisu poznati ni detalji njene saradnje sa iračkim obaveštajcima.

„Bila je udata za militanta IS u Mosulu. Živela je u kvartu Situ. Ona je iznenada nestala zajedno sa još tri žene iz IS“, navodi izvor Sputnjika.

Prema njegovim rečima, teroristi IS uhapsili su desetine stanovnika grada, koji bi mogli da budu u kontaktu sa „ruskom špijunkom“.

Inače, teroristi su shvatili da se radi o špijunki nakon što je Um Hafsa napustila svoj stan u zgradi, u kojoj su boravili militanti, samo sat vremena uoči vazdušnog napada na tu zgradu.

Militanti su počeli da saslušavaju stanovnike srušene zgrade i saznali da je žena upozorila sve stanare na predstojeći vazdušni napad.

Sve osim terorista.

Osim toga, Um Hafsa je organizovala bekstvo mladih devojaka jezidskog porekla, koje su bile seksualne robinje terorista. Prema rečima izvora Sputnjika, IS je organizovao patrole u kvartu Situ koje pretresaju i saslušavaju meštane kako bi pronašli trag koji bi ih odveo do špijunke.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike