U trendu

Špirić: Opozicija i Šmit na istom zadatku destabilizacije Republike Srpske

BANJALUKA – Predsedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić ocenio je da izjave predstavnika opozicije iz Republike Srpske svakodnevno potvrđuju da su oni na istom zadatku kao i Kristijan Šmit, koji priziva finansijski slom i destabilizaciju Republike Srpske.

„Šmit poziva da se zaustavi finansiranje razvojnih projekata u Republici Srpskoj, a opozicija istovremeno poziva na proteste kako bi se ukinuli prihodi od akciza i PDV-a. Oni Republiku Srpsku doživljavaju kao džak za boks pa jedni udaraju izvana, a drugi iznutra“, rekao Špirić u izjavi za Srnu.

Prema njegovim rečima, ovo je samo dokaz da opozicija u Republici Srpskoj nema nikakvu viziju osim što u korak prati svoje međunarodne pokrovitelje, a njihov jedini program je rušenje vlasti sa predsednikom Republike Miloradom Dodikom na čelu.

„Dovoljno nam govori to što nismo čuli opozicione političare da su se pobunili protiv Šmitovih najava da ospori finansiranje razvojnih projekata. Republika Srpska preživela je i veće napade i jače neprijatelje, jer ona je okvir za opstanak svih, pa i te iste opozicije koja nije u stanju da reši ni svoje unutrašnje probleme“, zaključio je Špirić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.