U trendu

Sramotno: Ovo podseća na Holokaust!

Izrael je švajcarskoj vladi uputio oštar protest zbog natpisa na kom stoji da gosti apartmana u Arozi koji su Jevreji moraju da se istuširaju pre ulaska u hotelski bazen.

Oznaka napisana na engleskom jeziku u planinskom odmaralištu Arozi izazvala je brojne kritike.

Postoji još jedno uputstvo koje Jevrejima savetuje da frižider koriste samo u tačno određeno doba dana.

Zamenica izraelskog ministra spoljnih poslova Cipi Hotoveli je ovakva uputstva ocenila kao „najodvratniji antisemitski čin“.

„Osoblje je prema nama bilo vrlo ljubazno. Ali sam jednog jutra sišao na bazen i ugledao natpis. Bio sam u šoku!“, ispričao je jedan gost.

„Našim jevrejskim gostima, ženama, muškarcima i deci — lepo vas molimo da se istuširate pre ulaska u bazen“, stoji na uputstvu i dodaje se da će, „ako se pravila ne budu poštovala, uprava biti prisiljena da tim gostima zabrani pristup bazenu“.

„Ovo podseća na Holokaust“

Hotovelijeva je rekla da je o tom antisemitskom slučaju razgovarala s izraelskim ambasadorom u Švajcarskoj, koji joj je kazao da je natpis uklonjen. Uprkos tome, ona smatra da bi odgovorni za njegovo postavljanje trebalo da budu kažnjeni.

Promatrači tvrde da ih natpis upućen gostima Jevrejima podseća na Holokaust, jer su u nacističkim kampovima smrti njih slali „pod tuševe“, koji su zapravo bili plinske komore, prenosi portal „Indeks“.

Uprava hotela je odgovorila da nije bilo nikakvih antisemitskih namera i da „osoblje nema nikakvih problema sa Jevrejima, koji su česti gosti u hotelu“.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar