U trendu

SRB i UAE potpisuju sporazum o saradnji u oblasti inovacija

DUBAI – Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović sastao se sa ministrom za veštačku inteligenciju i digitalnu ekonomiju Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Omarom Al Olamom, a tom prilikom je dogovoreno da dve zemlje u najbližoj budućnosti potpišu sporazum o saradnji u oblasti inovacija i novih tehnologija.
Kako se navodi, Popović i Al Olama sastali su se u okviru Svetskog samita Vlada koji se danas i sutra održava u Dubaiu.

Na sastanku je potvrđena spremnost Srbije i UAE za produbljivanje bilateralne saradnje u oblasti inovacija i digitalne ekonomije, a najavljeno potpisivanje sporazuma jedan je od konkretnih koraka koji se preduzimaju u tom pravcu.

Ministar Popović pozvao je ministra Al Olamu da poseti Beograd i da se lično uveri u to kako se Srbija razvija u oblasti informacionih tehnologija, ali i u izgradnji puteva, bolnica, železničkog saobraćaja, pametnih gradova, saopšteno je iz Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Svetski samit Vlada održava se od 29. do 30. marta u Dubaiju, a njemu prisustvuje više od 4.000 učesnika, iz 190 zemalja, a od toga preko 200 ministara i 20 premijera i šefova država.

U okviru Samita biće organizovane brojne diskusije u cilju kreiranja novih državnih politika za suočavanje sa globalnim izazovima u oblasti ekonomije, energetike, zdravstva, ekologije, inovacija…

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar