U trendu

Štampa: Čuvar u azilantskom domu-neonacista i huligan

Jedan od čuvara u azilantskom domu u Hajdenau, gradiću pored Drezedena, gde su u antiazilantskim demonstracijama desničari napali policiju, neonacista je i huligan, saznaje „Zidojče cajtung“ i navodi da se Filip B. uvek izjašnjavao za Nacionaldemokratsku partiju (NPD) i vređao izbeglice.

Prema podacima „Antife“ na koje se poziva ovaj dnevnik, Filip B. je zagovarao „kastraciju i prisilnu deportaciju“ za strance sa kriminalnom biografijom.

Firma koja se bavi pružanjem zaštite „Securitas Holding GmbH“ potvrdila je ovom listu saznanja o desničarskim idejama Filipa B.

„Mi istražujemo slučaj. Mi smo već reagovali i povukli smo ga iz objekta“, rečeno je ovom dnevniku.

Za Filipa B. se kaže da je bio u službi kada su prošle sedmice bile demonstracije protivnika izbeglica, a takođe je čuvao dom i za vreme posete kancelara Angele Merkel.

Hajdenau, gradić pored Drezdena, u kome kako kažu gradski oci na srcu „leži porodični život“, našao se u centru medijske pažnje od kako su prošlog vikenda neonacisti demonstrirali protiv smeštaja izbeglica i pri tom povredili najmanje 31 policajca i kada je Merkelova dočekana zvižducima desničara.

U ovom gradiću se na demonstracijama,“dok su tekle reke piva“, uzvikivalo „Nemacka Nemcima“ i „Stranci napolje“, a Merkelova je izviždana.

Mediji pišu da nemačka policija vodi istragu protiv žene koja je vređala Merkelovu u Hajdenau rekavši da je „glupa kučka“.

Demonstracije u Hajdenau organiizovala je NPD, partija o čijoj se zabrani već dugo „lome koplja“ u Nemačkoj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.