U trendu

Surkov: Ruski politički sistem je dobar model drugima

MOSKVA – Politički savetnik predsednika Rusije Vladislav Surkov ocenio je danas da će ruski politički sistem opstati najmanje još jedno stoleće i da će biti model i za druge države u svetu.

U tekstu koji danas objavljuje moskovska „Nezavisima gazeta“ Surkov je naveo da rusko antiglobalističko naglašavanje snažnog nacionalnog suvereniteta sve više dobija podršku širom sveta, prenosi AP.

„Ruski politički sistem nije dobar samo za našu državu, on ima snažan izvozni potencijal, drugi uče od nas i pozajmljuju od nas“, naveo je koji je savetnik ruskog predsednika Vladimira Putina za Ukrajinu.

On je ocenio i da je „Putinova velika politička mašinerija tek počela da dobija na brzini za dugačku, napornu i interesantnu operaciju“.

Kako navodi AP, Surkov (54) nije tipičan zvaničnik Kremlja, njegovu kancelariju krasi portret američkog repera Tupaka Šakura, zajedno s Putinom pisao je tekstove za rusku rok grupu, kao i roman pod pseudonimom, a objavljuje redovno političke članke pune književnih aluzija.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike