U trendu

Svečano otvoren teniski kompleks u Banjaluci

BANJALUKA – U Banjaluci je održana svečana manifestacija otvaranja teniskog kompleksa namenjenog za turnir „Srpska open“ koji će, osim Novaka Đokovića, ugostiti i ostala velika imena iz sveta tenisa.

„Naši klinci, iz Banjaluke, Republike Srpske, ali i Srbije i celog regiona imaće priliku da treniraju i rade u ovom prelepom kompleksu, i naprave prve korake u ovom planetarno popularnom sportu“, rekao je Bojan Vujić, predsednik Organizacionog odbora turnira „Srpska open“, na otvaranju sportskog kompleksa u Banjaluci, prenosi RTRS.

Za samo nekoliko meseci, uz podršku republičkih i gradskih institucija, izgrađen je kompleks koji će zadovoljiti sve kriterijume za održavanje turnira na visokom nivou.

„Hvala Novaku Đokoviću koji je verovao da će jednog dana doći u Banjaluku i igrati veliki turnir, a mi ga nismo izneverili“, rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, na otvaranju teniskog kompleksa u Banjaluci.

„Ovo je uspeh svih nas. Grada, Vlade Srpske, svih snaga koji žele dobro Republici Srpskoj“, naglasio je Dodik.

Predsednik Srpske je istakao značaj jednog ovakvog objekta zbog generacija koje dolaze.

„Napravili smo ovakav centar i predajemo ga generacijama koje dolaze. Ovo je dokaz da sve možemo kada hoćemo. Ovo zaslužuje Banjaluku i Republika Srpska, jer kada sve ovo pogledate okolo, pre 15-20 godina gotovo da nije bilo ništa“, istakao je Dodik.

Dodik je naglasio i da je Srpska open samo prvi u nizu koraka koji slede.

„Veličanstveno je danas, u ovom trenutku, biti Banjalučanin, građanin Republike Srpske i Srbin na događaju otvaranja teniskog kompleksa za turnir Srpska open“, izjavio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na svečanom otvaranju teniskog kompleksa.

Stanivuković je naglasio da je ovaj teniski kompleks ponos Banjaluke i Republike Srpske.

Upriličen je i svečani vatromet u čast otvaranja teniskog kompleksa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.