U trendu

Tadžikistan: Združene vežbe artiljerije zemalja CSTO

JEKATERINBURG – Pripadnici oružanih snaga šest država clanica Organizacije sporazuma o kolektivnoj bezbednosti (CSTO) počeli su danas da izvode šestodnevne združene vojne, artiljerijsko-raketne manevre u Tadžikistanu, nedaleko od granice sa Avganistanom.

Na manevrima će biti angažovano više od 100 artiljerijskih i raketnih sistema, potvrđeno je danas iz pres službe ruskog Centralnog vojnog okruga.

Kako se navodi u saopštenju ruske vojne pres službe u vojnim vežbama učestvuje združena grupa raketnih snaga i artiljerije zemalja CSTO, dva raketno-artiljerijska bataljona i jedan bataljon samohodnih haubica iz 201. vojne baze Centralne vojne oblasti Ruske federacije, kao i artiljerijske jedinice Republike Tadžikistan, prenopsi Tas s.

„Združena komanda upravljaće dejstvovanjem ruskih višecevnih raketnih sistema Grad i Uragan, dejstvima samohodnih haubica kalibra 152 mm Akacija i 122 mm Gvozdika, protivtenkovskim raketnim sistemima Kornet i 120-milimetarskim minobacačima 2S12 Sani“, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, artiljerijske jedinice će uvežbavati artiljerijsko-raketnu baražnu vatru po neprijateljskim položajima s cijem uništavanja vojne opreme i naoružanja i neutralizovanja utvrđenih vatrenih položaja zamišljenog neprijatelja.

U završnoj fazi vežbi, ruske trupe će zajedno sa vojnim kontingentom CSTO sprovesti vojnu blokadu i eliminaciju zabranjene oružane terorističke bande koje je upala na teritoriju država članica CSTO, precizira se u saopštenju pres službe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.