U trendu

Tegeltija: RS ne može da nameće odluke institucijama BiH

SARAJEVO – Kandidat za predsedavajućeg Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija izjavio je danas da Republika Srpska ne može da nametnuti svoje odluke institucijama BiH.

„Svima je jasno da zaključi Narodne skupštine obavezuju Narodnu skupštinu i institucije RS. RS i Narodna Skupština RS nikada same ne mogu da nameću institucijama BiH ni svoje zaključke ni svoje odluke“, rekao je Tegeltija pred Komisijom za pripremu izbora Saveta ministara BiH.

Bosanski portal Klix ocenjuje da su izjave Tegeltije protivne stavovima i porukama koje stižu iz Republike Srpske, a koje u prvi plan, kako tvrdi, gura Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na čelu s Miloradom Dodikom, čiji je i Tegeltija član.

Portal pdoseća da je Dodik pre nekoliko dana rekao da je vojna neutralnost RS neupitna i da je RS vraćena na poziciju faktora odlučivanja o tim integracijama, „kakve god bile“.

Komisija za pripremu izbora Saveta ministara BiH prihvatila je danas kandidaturu Zorana Tegeltije za predsedavajućeg tog najvišeg izvršnog tela BiH

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.