U trendu

Tigar ubio čuvara u zoo vrtu u Vroclavu

Direktor Zoološkog vrta u Vroclavu Radoslav Ratajščak izrazio je duboko žaljenje zbog smrti čuvara koga je jutros tokom spremanja ispusta i kaveza iznenada napao i usmrtio tigar ali i poručio da tigar neće biti uspavan jer nije kriv, pošto čuvar nije smeo da ulazi u ispust dok se životinje ne prebace na drugo mesto.

„Zašto tigar da bude uspavan? U takvim situacijama uvek postoji izvesni element greške čoveka. Tigar nije kriv. Životinja je bila na svom terenu koji brani. Tamo čuvar nije imao šta da traži“, kazao je danas za poljske medije direktor Zoovrta u tom gradu na jugozapadu Poljske.

Ratajščaku nije jasno kako je tragedija mogla da se desi, zato što je, kako je  naglasio, Rišard Pakla, 57-godišnji čuvar sumatranskih tigrova bio vrlo iskusan, osvedočeni radnik a jutros je obavljao rutinsko čišćenje i spremanje kod para tigrova kao hiljadu puta do sada.

Prvobitno se mislilo da je čuvara možda usmrtila tigrica iz para sumatranskih tigrova koje gaji Zoovrt, koja je u Vroclav došla početkom leta i još se adaptira. Pokazalo se, medjutim, se da je čuvara napao i usmrtio mužjak, koji je u vrtu već pet godina i čuvara poznaje.

„Dramu je video drugi čuvar tigrova koji je u poslednjem trenutku zatvorio ispust i sprečio da tigar pobegne napolje u vrt“, kazao je Ratajščak, dodajući da je tragedija mogla da bude veća.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.