U trendu

Tilerson o susretu Putina i Trampa: Veoma jasna pozitivna hemija

Američki državni sekretar Reks Tilerson je, nakon sastanka američkog i ruskog lidera, Donalda Trampa i Vladimira Putina, izjavio da su oni, tokom susreta, koji je trajao dva sata i 15 minuta, razgovarali o sadašnjim i budućim odnosima dve zemlje.

Tilerson je dodao da su dvojica lidera razgovarali o više tema, uključujući situaciju u Siriji i podržali prekid vatre na jugozapadu te zemlje koji će stupiti na snagu od 9. jula, prenosi Rojters.

Oni su takođe razmotrili kako postići deeskalaciju u drugim delovima Sirije koji nisu obuhvaćeni dogovorom o primirju.

Tilerson je dodao da i Rusija takođe ima interes da Sirija bude stabilna i da dođe do razgovora o budućem vođstvu te zemlje, dodajući da SAD ne vide buduću ulogu za Asadovu porodicu.

Način na koji će predsednik Asad otići ostaje da bude utvrđeno, ali je izvesno da će negde u procesu političke tranzicije on otići, rekao je Tilerson, prenosi Rojters.

Tramp i Putin imali su i „oštru razmenu“ mišljenja o tvrdnjama povodom ruskog mešanja u američke izbore, prenosi AFP.

Dvojica lidera razgovarali su i o stanju na istoku Ukrajine, Severnoj Koreji, terorizmu i drugim pitanjima.

Tramp je dosta pričao sa Putinom o ruskom hakovanju

Predsednik SAD Donald Tramp je na početku sastanka sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom pokrenuo pitanje zabrinutosti američkog naroda zbog navodnog ruskog mešanja u predsedničke izbore u SAD 2016. godine, izjavio je američki državni sekretar Reks Tilerson.

„Imali su veoma oštru i dugu razmenu mišljenja na tu temu“, rekao je Tilerson nakon sastanka dva lidera na marginama samita G20 u Hamburgu, prenosi Rojters.

On kaže da je Tramp u više navrata „pritisnuo“ Putina na tu temu, ali da je on svaki put to demantovao.

Veoma jasna pozitivna hemija između Trampa i Putina

Američki i ruski predsednici, Donald Tramp i Vladimir Putin, pokazali su da dele „jasnu pozitivnu hemiju“ tokom njihovog prvog direktnog susreta, izjavio je američki državni sekretar Reks Tilerson.

„Što se tiče karaktera njihovog susreta koji je trajao dva sata i 15 minuta, mogu da ga opišem kao veoma konstruktivan. Dvojica lidera su, rekao bih, veoma brzo uspostavili vezu“, dodao je on, prenosi AFP.

Tramp i Putin su u okviru samita G20 u Hamburgu u petak imali svoj prvi direktni susret.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.