Tramp danas šalje vojsku na granicu s Meksikom

Predsednik SAD Donald Tramp radi s guvernerima pograničnih saveznih država na „momentalnom“ razmeštanju nacionalne garde na američku granicu s Meksikom, u cilju borbe protiv ilegalne imigracije.

To je izjavila američka ministarka za unutrašnju bezbednost Kirstjen Nilsen i dodala da će neki vojnici možda stići na granicu već u toku dana i da će razmeštanje biti sprovedeno najbrže moguće, navodi Asošiejted pres.

„Pretnja je stvarna. Vreme je da delujemo“, rekla je Nilsen novinarima i dodala da Tramp potpisuje ukaz o slanju vojske na američko-meksičku granicu.

Tramp je nekoliko sati ranije najavio „snažnu akciju danas“ u vezi s imigracijom, dan pošto je rekao da želi da upotrebi vojsku da učvrsti granicu s Meksikom dok se ne izgradi „veliki, predivni zid“.

„Naši zakoni o granici su veoma slabi. Danas ćemo preduzeti snažnu akciju“, naveo je Tramp jutros na Tviteru, dodajući da demokrate sprečavaju njegovu administraciju da promeni zakone.

Tramp je nezadovoljan odbijanjem Kongresa SAD da finansira izgradnju zida duž cele granice, kao i povećanjem broja nelegalnih graničnih prelaza.

Plan da pošalje vojsku na južnu granicu SAD Tramp je objavio juče, tokom sastanka s liderima baltičkih zemalja.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike