U trendu

Tramp danas Å¡alje vojsku na granicu s Meksikom

Predsednik SAD Donald Tramp radi s guvernerima pograničnih saveznih drÅŸava na „momentalnom“ razmeÅ¡tanju nacionalne garde na američku granicu s Meksikom, u cilju borbe protiv ilegalne imigracije.

To je izjavila američka ministarka za unutraÅ¡nju bezbednost Kirstjen Nilsen i dodala da će neki vojnici moÅŸda stići na granicu već u toku dana i da će razmeÅ¡tanje biti sprovedeno najbrÅŸe moguće, navodi AsoÅ¡iejted pres.

„Pretnja je stvarna. Vreme je da delujemo“, rekla je Nilsen novinarima i dodala da Tramp potpisuje ukaz o slanju vojske na američko-meksičku granicu.

Tramp je nekoliko sati ranije najavio „snaÅŸnu akciju danas“ u vezi s imigracijom, dan poÅ¡to je rekao da ÅŸeli da upotrebi vojsku da učvrsti granicu s Meksikom dok se ne izgradi „veliki, predivni zid“.

„NaÅ¡i zakoni o granici su veoma slabi. Danas ćemo preduzeti snaÅŸnu akciju“, naveo je Tramp jutros na Tviteru, dodajući da demokrate sprečavaju njegovu administraciju da promeni zakone.

Tramp je nezadovoljan odbijanjem Kongresa SAD da finansira izgradnju zida duÅŸ cele granice, kao i povećanjem broja nelegalnih graničnih prelaza.

Plan da pošalje vojsku na juşnu granicu SAD Tramp je objavio juče, tokom sastanka s liderima baltičkih zemalja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.