U trendu

Tramp: Era strpljenja prema Severnoj Koreji je završena

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je večeras da je era strpljenja prema Severnoj Koreji „zavrÅ¡ena“ i osudio vlasti te zemlje jer smatra da „ne poÅ¡tuju ljudski ÅŸivot“.

„StrateÅ¡ko strpljenje prema reÅŸimu Severne Koreje je zavrÅ¡eno. Iskreno, era strpljenja se zavrÅ¡ila“, rekao je Tramp na zajedničkoj konferenciji za novinare s predsednikom JuÅŸne Koreje Mun DÅŸae-inom.

Tramp je rekao da je cilj SAD mir, bezbednost i stabilnost u regionu i dodao da će se SAD braniti kao i da će braniti svoje saveznike.

Američki predsednik ​je na početku sastanka s juÅŸnokorejskim kolegom rekao da postoje „brojne opcije“ za Severnu Koreju navodeći da bi SAD radile na uveravanju te zemlje da odustane od svog nuklearnog i balističkog programa.

„Razmatramo brojne opcije“, rekao je kratko Tramp na početku sastanka u Beloj kući s predsednikom JuÅŸne Koreje Mun DÅŸae-inom.

Tramp je nedavno pozvao da se što pre reši pitanje Severne Koreje zbog pretnje koju predstavlja njen nuklearni i balistički program.

Mun, koji boravi u prvoj poseti SAD, rekao je ranije da se zalaşe za dijalog sa severnim susedom ukoliko bi se vlasti Pjongjanga sloşile da zamrznu svoj program nuklearnih i balističkih raketa koji je zabranjen ranijim rezolucijama Saveta bezbednosti UN. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.