Tramp ismevao voditeljku zbog izgleda i nazvao je ludom

Američki predsednik Donald Tramp ismevao je danas izgled i karakter televizijske voditeljke Majke Bžežinski (Mika Brzezinski) i naveo da više ne gleda njenu emisiju.
U nizu poruka na Tviteru Tramp se jutros obrušio na Bžežinski i voditelja Džoa Skarboroa, koji su ga prethodno kritikovali u svojoj emisiji „Morning Džo“ na televiziji Em-Es-En-Bi-Si (MSNBC).

„Čujem da u loše ocenjenoj emisiji Morning Džo pričaju ružno o meni (ne gledam više). Zašto su onda Luda Mika, s niskim koeficijentom inteligencije, i Psiho Džo dolazili oko Nove godine tri noći zaredom na (imanje) Mar-a-Lago i insistirali da mi se pridruže. Ona je ozbiljno krvarila posle operacije fejsliftinga (kozmetičke hirurgije lica). Rekao sam ne“, napisao je Tramp na Tviteru.

Oko dva sata pre Trampovih tvitova Bžežinski je u emisiji rekla da „nije normalno ponašanje“ ako jedan lider tvituje o izgledu ljudi, maltretira, laže, podriva rukovodioce i gura ljude pod autobus.

Ona je dodala da bi, kada bi se neki direktor kompanije ponašao kao Tramp, „postojala zabrinutost da je osoba koja vodi firmu poludela“.

Tramp je govorio istinu kada je rekao da su voditelji „Morning Džoa“ boravili na njegovom imanju na Floridi, ali je Skarboro rekao da su oni tamo išli zbog intervjua s predsednikom SAD.

Nekoliko kongresmena i senatora iz Trampove Republikanske partije osudilo je njegove današnje izjave o Majki Bžežinski.

Republikanska senatorka Suzan Kolins rekla je, misleći na Trampovo ponašanje, da „to mora da prestane“.

„Ovo mora da prestane, svi mi imamo posao, postoje tri grane vlasti i mediji. Ne moramo da se slažemo, ali moramo pokazati poštovanje i uljudnost“, navela je Kolins.

Članica Predstavničkog doma američkog Kongresa u pet mandata, takodje republikanka Lin Dženkins rekla je za Trampov komentar da „to nije u redu“.

„Pošto sam žena u politici često me kritikuju zbog izgleda. Treba da radimo na osnaživanju žena“, rekla je Dženkins.

Dvojica republikanskih senatora rekla su da tvit predsednika SAD narušava dostojanstvo funkcije koju obavlja.

Jedna od žena sa najdužim stažom u Kongresu, demokrata Nita Loui kazala je da je su Trampovi tvitovi o Majki Bžežinski „gnusni i bedni“.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike