U trendu

Tramp na korak od Bele kuće, pobedio u Pensilvaniji (foto, video)

Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp na korak je od Bele kuće, pošto je na predsedničkim izborima pobedio u još jednoj od ključnih država, Pensilvaniji, prenela je agencija AP.

Trenutno Tramp ima 247 glasova. Da bi i postao predsednik SAD, potrebno mu je najmanje 270 glasova od ukupno 538 glasova elektorskog kolegijuma.

Demokratska kandidatkinja Hilari Klinton zasad ima 215 glasova.

Mediji: Tramp se sprema da proslavi pobedu

Republikanski kandidat Donald Tramp već se sprema da proslavi pobedu na predsedničkim izborima u SAD, koja mu je praktično nadohvat ruke, javljaju mediji, navodeći da se očekuje i njegovo obraćanje javnosti čim ga televizijske mreže proglase za pobednika.

Trampove pristalice već slave pobedu svog kandidata i očekuju ga kod hotela na Menhetnu gde bi trebalo da bude i zvanična proslava.

BBC javlja da je demokratski kandidat Hilari Klinton još u hotelu, a da se menadžer njene kampanje uputio u Džavits centar, gde je bila planirana proslava demokrata.

Pojedini mediji već tretiraju Trampa kao novog predsednika SAD, a stižu i prve čestitke.

Mediji u SAD navode da bi američki predsednik Barak Obama već sutra mogao da se sastane sa budućim predsednikom Trampom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.