U trendu

Tramp najavio redovan prenos vlasti na Bajdenovu administraciju 20. januara

Odlazeći američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će 20. januara biti izvršen redovan prenos vlasti nakon što je Kongres SAD potvrdio pobedu njegovog protivnika Džozefa Bajdena na predsedničkim izborima.

„Iako se u potpunosti ne slažem s ishodom izbora, a činjenice govore meni u prilog, propisna tranzicija će ipak biti sprovedena 20. januara“, naveo je Tramp u izjavi koju je na Tviteru objavio njegov saradnik Den Skavino.

Tramp je naveo da je „uvek govorio da će nastaviti borbu kako bi osigurao da jedino zakonski glasovi (na izborima) budu računati“, prenosi Asošiejted pres.

„Iako ovo predstavlja kraj najvećeg prvog mandata nekog predsednika u istoriji, to je tek početak naše borbe da načinimo Ameriku ponovo velikom“, dodao je Tramp.

Tramp nije mogao da objavi poruku na svom nalogu na Tviteru pošto ga je ta društvena mreža noćas privremeno suspendovala zbog komentara u vezi s upadom njegovih pristalica u Kongres SAD.

Posle duge noći, obeležene upadom Trampovih pristalica u Kongres i četvoročasovnom okupacijom zgrade tokom koje su poginule četiri osobe, članovi zakonodavnog tela su danas i zvanično potvrdiliBajdenovu pobedu na novembarskim izborima.

Odlazeći potpredsednik SAD Majk Pens, koji je po funkciji predsedavao zajedničkom zasedanju Kongresa, potvrdio je pobedu Bajdena i time stavio tačku na Trampove dvomesečne napore da ospori rezultate izbora, zasnovane na neosnovanim tvrdnjama da je pokraden.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar