U trendu

Tramp neće da prisustvuje večeri dopisnika iz Bele kuće ovog proleća

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da neće prisustvovati godišnjoj većeri Udruženja dopisnika iz Bele kuće koja se održava u aprilu u Vašingtonu.

Ovaj dogadjaj, na kome se skupljaju sredstva za univerzitetske stipendije i dodeljuju novinarske nagrada, okuplja novinare i poznate ličnosti i obično mu prisustvuju predsednik države i prva dama. Tradicionalno se pojavi neki komičar i pravi viceve na račun predsednika, a i predsednik održi zabavni govor u kome često zbija šale na račun novinara i svojih protivnika.

U tviter poruci juče Tramp je napisao: „Neću prisustvoati večeri Udruženja dopisnika iz Bele kuće ove godine. Molim vas, poželite svima da se divno provedu“. 

Tramp je poznat po nategnutom odnosu sa medijima i po tome što ne trpi kritike. Otkad je preuzeo dužnost predsednika, on je pojačao kritiku medija i optužio neke poznate medijske kuće da objavljuju „lažne vesti“ i nazvao ih „neprijateljem američkog naroda“.

On je redovno prisustvovao ovoj večeri proteklih godina, u svojstvu poznate ličnosti i zvezde rijaliti televizije i vlasnika izbora za Mis Amerike. Preskočio je večeru u aprilu 2016, koja je bila u jeku predsedničke kampane i bila je poslednja večera na kojoj je predsednik Barak Obama bio gost.

U saopštenju posle Trampove Tviter poruke, predsednik Udruženja Džef Mejson napisao je da udruženje prima k znanju objavu predsednika Donalda Trampa preko Tvitera da ne planira da prisustvuje večeri, za koju je istakao da je „bila i nastaviće da bude proslava Prvog amandmana (na Ustav SAD) i važne uloge koju igraju nezavisni mediji u zdravoj Republici“. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.