U trendu

Tramp o Putinu, hakovanju, zidu, pikanterijama…

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da bi, ako bi se dobro slagao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, to bila „prednost, a ne hendikep“, ali je priznao da nije zagarantovano da će njih dvojica biti saveznici.

„Ako se Putinu dopada Donald Tramp, to smatram prednošću, a ne hendikepom, jer imamo užasne odnose sa Rusijom“, rekao je Tramp na konferenciji za novinare, prvoj otkako je pobedio na predsedničkim izborima u novembru, prenosi AFP.

Tramp je, međutim, napomenuo da ne zna da li će se dobro slagati sa Putinom.

„Nadam se da hoću. Ali, postoje velike šanse i da neću“, dodao je Tramp.

On je, takođe, na današnjoj konferenciji za medije, u prisustvu oko 250 novinara u predvorju njegove kule, gnevno osudio objavljivanje navoda da je u Rusiji „uhvaćen u kompromitujućoj situaciji“, istakavši da su to sve „laži bolesnih ljudi“, ali je priznao da Rusija stoji iza hakovanja kompjutera Demokratske partije.

„Što se tiče hakovanja, mislim da je to bila Rusija, ali takođe mislim da su nas hakovale i druge zemlje“, zaključio je Tramp.

Tramp kritikuje farmaceutsku industriju zbog skupih lekova

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp kritikovao je danas farmaceutsku industriju zbog previsokih cena lekova i proizvodnje u inostranstvu.

„Ova industrija se izvlači sa ubistvom. U farmaceutskoj industriji postoji mnogo lobija, mnogo lobista i dosta moći“, izjavio je Tramp na prvoj konferenciji za novinare od izbora za predsednika SAD, što je prouzrokovalo da akcije farmaceutskih kompanija počnu da tonu, prenosi agencija Frans pres.

Tramp je rekao i da će farmaceutske kompanije početi da se vraćaju iz inostranstva u SAD.

„Naša farmaceutska industrija je u katastrofalnom stanju. Ona isporučuje lekove, ali ih u velikoj meri ne proizvodi ovde“, kazao je Tramp, dodajući da će kreirati nove procedure za nabavku lekova.

Tramp je naveo i da ceni odluku Forda i Fijata da povećaju investicije u SAD, a u slučaju Forda i to što odustaje od gradnje 1,6 milijardi dolara vredne fabrike u Meksiku.

On je, takođe, upozorio američke kompanije da će ukoliko prebace proizvodnju u inostranstvo, njihovi proizvodi biti značajno oporezovani prilikom uvoza u SAD.

Biću najveći tvorac radnih mesta koji je ikada viđen

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp je izjavio danas da će njegova administracija biti najveći tvorac radnih mesta koji je ikada viđen.

„Otvaraćemo radna mesta. Biću najveći tvorac radnih mesta kog je Bog ikada stvorio. I zaista to mislim“, rekao je Tramp na prvoj konferenciji za novinare otkako je 8. novembra pobedio na predsedničkim izborima u SAD, prenosi agencija Frans pres.

Tramp je obavestio novinare da je minulog vikenda odbacio poslovnu ponudu vrednu dve milijarde dolara u Dubaiju, demonstrirajući time da je napustio bavljenje biznisom pošto se priprema za preseljenje u Belu kuću.

„Tokom vikenda sam dobio poslovnu ponuidu vrednu 2,0 milijarde dolara u Dubaiju od vrlo, vrlo, vrlo izuzetnog čoveka, velikog, velikog graditelja sa Bliskog istoka. Nisam morao da je odbijem, ali kao predsednik imam obavezu da nisam u sukobu interesa“, rekao je.

On je, takođe, kazao da je zvanično predao „kompetno i u celini“ kontrolu nad njegovim poslovnim carstvom svojim odraslim sinovima, Donu Jjunioru i Eriku, u želji da izbegne sukob interesa nakon što uđe u Belu kuću.

„Moja dva sina, koja su upravo ovde, Don i Eric, vodiće kompaniju. Oni će to obavljati na vrlo profesionalan način. Oni o tome neće razgovarati sa mnom“, rekao je Tramp.

Još jednom je ponovio da je potpisao dokumente o „prenošenju kompletne i potpune kontrole na moje sinove“, pre nego što je pozornicu ustupio svom advokatu, koji je izložio buduću strukturu „Tramp Organizacije“.

Izgradićemo zid, Meksiko će da plati

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp poručio je danas da će sprovesti plan o izgradnji zida na granici sa Meksikom nakon što preuzme predsedničku dužnost, istakavši da će Meksiko nadoknaditi SAD troškove izgradnje zida.

„Mogao bih da čekam godinu i po dana dok ne završimo pregovore sa Meksikom, koje ćemo početi odmah nakon što preuzmemo dužnost, ali ne želim da čekam“, rekao je Tramp na prvoj konferenciji za novinare otkako je pobedio na izborima 8. novembra, prenosi AFP.

Tramp je naveo da će SAD početi da grade zid, a da će Meksiko „u nekom obliku, a ima mnogo različitih oblika, nadoknaditi troškove izgradnje zida“.

„To će se dogoditi. Bilo kroz porez, bilo kroz isplatu“, poručio je novoizabrani američki predsednik, koji će 20. januara biti inaugurisan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar