U trendu

Tramp: Objavljivanje Malerovog izveštaja „dobar dan“

VAŠINGTON – Američki predsednik Donald Tramp pokušao je da prikaže kao svoju političku pobedu objavljivanje izveštaja specijalnog tužioca Roberta Malera, nazvavši današnji dan „dobrim“ za sebe.

„Zaključeno je da nije bilo dosluha, ni opstrukcije. Toga nikada i nije bilo, nikada neće ni biti. Ovo ne bi trebalo da se dogodi više nijednom predsedniku,ovakva podvala“, rekao je Tramp na skupu ranjenih veterana, javio je AP.

On je prethodno objavio na svom Tviter nalogu fotografiju na kojoj stoji okrenut leđima, dok je preko cele fotografije natpis „Game over“ (igra je završena).

Na fotografiji su i natpisi „bez dosluha“, bez opstrukcije“ i „za mrzitelje i radikalne leve demokrate“.

Tramp je fotografiju objavio nekoliko sati pre predstavljanja javnosti izveštaja sprecijalnog tužioca Roberta Malera o umešanosti Rusije u predsedničke izbore u SAD 2016. godine.

Američki državni tužilac Vilijam Bar izjavio je ranije danas da Malerova istraga nije utvrdila da su Tramp ili članovi njegovog predizbornog štaba sarađivali sa Rusijom tokom predizborne kampanje 2016. godine.

„Istraga nije utvrdila da su se pripadnici Trampovog predizbornog štaba urotili ili koordinisali sa ruskim vlastima u aktivnostima vezanim za izbore“, rekao je Bar na konferenciji za novinare, preneo je Rojters.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike