U trendu

Tramp pobedio Kongres, odobrili mu milijardu za izgradnju zida

Vršilac dužnosti ministra odbrane SAD Patrik Šenahan ovlastio je Vojne inženjerske jedinice da počnu s planiranjem i izgradnjom oko 92 kilometra duge ograde, visoke 5,5 metara u Jumi, u saveznoj državi Arizona, i u El Pasu, u Teksasu, duž američke granice sa Meksikom, prenosi AP.

Pentagon je objavio da će preusmeriti do milijardu dolara kako bi pružio podršku ministarstvu za unutrašnju bezbednost i Federalnoj agenciji za carine i zaštitu granica.

Novac će, osim za „zid“ koji je zahtevao predsednik SAD Donald Tramp, biti iskorišćen i za postavljanje rasvete i gradnju puteva na tom području.

Navodi se da je Šenahan poručio da će se Vojne inženjerske jedinice usredsrediti na blokiranje „koridora za krijumčarenje droge“.

AP navodi da je pogranični sektor El Pasa iznenada postao drugi po frekventnosti koridor za ilegalne ulaske u SAD iza doline reke Rio Grande u Teksasu, najviše zbog porodica iz Centralne Amerike koje traže azil. U sektoru Jume takođe je povećan broj ilegalnih prelazaka granice.

(Tanjug)

Napišite komentar