U trendu

Tropska oluja Ma-on stigla na jug Kine, očekuje se da oslabi

PEKING – Tropska oluja Ma-on stigla je danas do južne kineske provincije Guangdong, nakon što je donela kišu i jak vetar u Hongkong, a stanovnici priobalnih područja oko grada Maominga upozoreni su da se drže podalje od obale, prenosi AP.

Oluja Ma-on, sa vetrovima brzine od 118 kilometara na sat, kreće se polako ka severozapadu, saopštio je Meteorološki centar Guangdonga.

Prognostičari predviđaju da će Ma-on, koji se na kopno spustio kao tajfun, konstantno slabiti dok se kreće ka unutrašnjosti zemlje, prema regionu Guangsi, provinciji Junan i dalje ka severnom Vijetnamu, navodi AP.

Očekuje se da će olujni udari pogoditi nekoliko gradova u provinciji Guangdong, uključujući Šenžen, Caodžou, Huejdžou i Jangđang.

Meteorološka stanica u Šenženu izdala je žuti signal upozorenja, kao i DŽungšan, koji je obustao školsku nastavu.

U Guangdongu je nekoliko gradova obustavilo saobraćaj brzih železničkih vozova i trajektni prevoz, a evakuisani su radnici koji obavljaju poslove na moru.

Aerodrom u Šenženu otkazao je danas sve letove od 3 časa posle ponoći do 14 časova, navodi AP.

Vlasti u Hongkongu su saopštile da je jedna osoba povređena i da stižu izveštaji o poplavama i oborenom drveću.

Oko 140 ljudi potražilo je utočište u privremenim skloništima postavljenim u gradu, navodi se u saopštenju vlade.

Vlasti na Filipinima prijavile su najmanje tri smrtna slučaja i četiri povređene osobe, uglavnom od posledica pada drveća, nakon što je oluja zahvatila severni deo zemlje ranije ove nedelje, navodi AP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar