najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Turista ubijen, devet ranjeno u napadu u Jafi

Jedan američki turista je ubijen, a devet osoba je ranjeno večeras u napadu jednog Palestinca u mestu Jafa kraj Tel Aviva.

Ovaj incident je usledio posle oružanog napada u Jerusalimu i napada nožem u Petah Tikvi u centralnom Izraealu u roku od samo jednog i po sata.

Napadač je došao u luku Jafa, gde je najpre ubo nožem troje ljudi. Potom je nastavio da trči ka jednom restoranu, napadajući usput druge ljude, javljaju izraelski mediji. Kada je pokušao da pobegne u pravcu Tel Aviva, policajci su ga ubili.

Potpredsednik SAD Džo Bajden je u to vreme obilazio Peresov centar za mir udaljen oko dva kilometra od mesta gde se dogodio prvi napad nožem.

Nešto ranije, palestinski napadač je otvorio vatru iz puške na policajce blizu Kapije Herod na jerusalimskom starom gradu, teško ranivši jednog policajca. Potom je počeo da beži i granični policajci su ga gonili, a on je njih pucao i teško ranio još jednog od njih. Drugi policajci su uzvratili vatru i ubili ga.

Napadač je identifikovan kao Fuad Tamimi (25) iz Isavije u istočnom Jerusalimu. Žrtve su prebačene u bolnicu i jednoj je život u opasnosti.

Početna istraga napada u Petah Tikvi pokazala je da je jedan ultraortodoksni Jevrejin ulazio u prodavnicu pića kada ga je mladi Palestinac napao s ledja nozem i ubo ga u gornji deo tela. Vlasnik radnje i ranjeni čovek uspeli su da otmu nož od napadača, gurnu ga na pod i ubiju ga.

Ranije danas je jedna Palestinka pokušala da napadne nožem policajce u jerusalimskom starom gradu. Policajci su potom pucali na nju i ubili je.

To su najnoviji incidenti u nasilju koje traje pet meseci. Poklopili su se sa dolaskom Bajdena u dvodnevnu posetu Izraelu u okviru bliskoistočne turneje.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike