U Danskoj protest zbog zakona o burkama

KOPENHAGEN – Stotine Danaca protestvovali su danas u Kopenhagenu u znak protesta zbog najnovije zabrane pokrivanja lica u javnosti, optužujući Vladu da krši prava žena da se oblače kako hoće.

U danskom parlamentu u maju je doneta ta zabrana, čime se Danska pridružila pojedinim zemljama EU koje su usvojile takve zabrane, prenosi Rojters.

Pojedini učesnii protesta nosili su nidžabe i burke, a marširali su od centra Kopenhagena do policijske stanice na obodu grada.

„Moramo da pošaljemo signal vladi da nećemo dozvoliti diskriminaciju i zakon koji posebno pogađa verske manjine“, rekla je jedna od učesnica protesta.

Po novom zakonu, policija ima pravo da naredi ženama da sklone veo sa lica ili da napuste javno mesto, a kazne za to kreću se od 160 do 1.600 dolara.

(Tanjug)

2 komentara
  1. dex

    što da ih žalimo pa u bosni cela saudijska arabija, na kosovu isto okruženi smo muslimanima, plaćaju šeici i tzv. prinčevi da se zauzme evropa.. Pa kad počnu da uzimaju belkinje, i budući džihadisti se budu rađali e tad biće kasnoo

  2. Dr

    Neće proći puno godina a svi starosedeoci u Evropi će biti manjina u svojim zemljama jer su dozvolili da dolaze iz muslimanskih zemalja i da im nameću svoj način života.Ne žalim ih uopšte.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike