U trendu

U istrašnom zatvoru u PG ponovo pronađeni mobilni, bodeži. . .

PODGORICA – U poslednjem pretresu prostorija Istražnog zatvora u Podgorici, u kojima borave pripadnici organizovanih kriminalnih grupa, ponovo je pronađeno više mobilnih telefona, bodeža i drugih nedozvoljenih stvari.

Podgoričkoj Pobjedi je potvrđeno da je sinoćnji pretres izvršen u skladu sa redovnom procedurom i u prisustvu dva pomoćnika direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

Ovaj pretres je došao nakon što je načelnik Istražnog zatvora Predrag Spasojević juče u svom dvorištu, u mestu Podanje u Danilovgradu, pronašao neaktiviranu ručnu bombu, a pre tri dana u blizini ograde njegove kuće je bačena eksplozivna naprava.

On je tim povodom kazao da je nezadovoljan reakcijom nadležnih, te da veruje da nije reč o upozorenju – već o pokušaju ubistva.

„Institucije su ili nesposobne ili korumpirane. Ne može niko da me ubedi da ne mogu da reše ovo, ovo je veoma jednostavna stvar“, rekao je Spasojević u izjavi za Radio Televiziju Crne Gore (RTCG).

Dodao je da su nadležni imali indicije ko stoji iza svega.

„Imali su ljude, imali su organizovanu grupu koja je to mogla da uradi, imali su mesto, vreme, način izvršenja i nisu reagovali. U pitanju je ili nesposobnost ili korupcija. Drugo ne može biti ništa“, naveo je.

Spasojević je rekao i da je pre mjesec dana dobio prve pretnje, ali da nadležni, kako je istakao, tim povodom ništa nisu preduzeli.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.