U trendu

Uhapšen službenik ANB Lazović, izdat nalog za Milovića

PODGORICA – Službenik Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Petar Lazović uhapšen je po nalogu Specijalnog državnom tužilaštva zbog sumnje da je počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, prenele su podgoričke Vijesti.

Nalog za hapšenje je izdat i za službenika Uprave policije Ljuba Milovića, kojeg je zajedno sa Lazoviće Europol označio kao pripadnike kvačkog kriminalnog klana.

„U krivičnom predmetu koji je, u maju ove godine, po nalogu glavnog specijalnog tužioca, ponovo formiran, po materijalu Europola i francuskih pravosudnih organa, dostavljenom u julu i decembru prošle godine, lišen je slobode službenik Agencije za nacionalnu bezbednost P. L., zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja“, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva.

Lazovića su uhpsili pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja i on će u zakonskom roku biti saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Pozivajući se na svoja saznanja, SDT je izdalo nalog za hapšenje službenika Uprave policije Ljuba Milovića, koji se zajedno sa Lazovićem sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije.

Televizija Vijesti javila je prethodno da je policija pretresla hotel „Podgorica“ čije se vlasništvo dovodi u vezu sa Lazovićevim prijateljem i kolegom Ljubom Milovićem.

Europol je Lazovića i Milovića označio kao članove kavačkog klana.

Portal Libertas objavio je dva i po meseca, podsećaju Vijesti, da su po podacima Europola sa Skaj aplikacije Milović i Lazović članovi kavačkog klana koji su uključeni direktno u šverc velikih količina kokaina iz Južne Amerike u Evropsku uniju i Australiju, kao i šverc oružja i cigareta za kavčane.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar